• : 03520000000
Ankay Su - Melikgazi, Kayseri

Firma Hakkında

Ankay Su Kayseri, 1995 yılından bu yana polimer sektöründe Türkiye ve dünyaya en kaliteli ürün ve hizmet sunmaya devam ederken çalışmalarımıza yeni şirketimiz Ankay Yalıtım ile devam etmeye karar verdik. Ankay Su Yalıtım Plastik San. Tic. LTD ,Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde Su yalıtım membranı üretmek üzere hizmete açılmıştır.

Ankay Yalıtım olarak PVC membran üretiyoruz. Havuz ve içme suyu depoları için antibakteriyel ürünler,çatı ve temel için mukavemeti yüksek donatılı su yalıtım membranları üretiyoruz.

Sektörde öncü, çok değerli şirketlerle çalışıyor,kendimize değer katarak gelişiyoruz. Hem yurt içi, hem yurt dışı satışlarla su yalıtım sektöründe güçlü bir marka olma yolunda ilerliyoruz.

Ürünlerimizin kullanım alanları çatı,tünel,temel,içme suyu depoları,havuzlar,ıslak zeminler,teras,balkon,metrolardır.

Profesyonel, neşeli, genç ve dinamik takım arkadaşlarımızla güçlükleri aşarak bütün dünyada ve Türkiye'de, neredeyse her yere verdiğimiz hizmetle gurur duyuyoruz.

Yalıtım sektöründe evrensel, saygın ve piyasa değeri yüksek izolasyon markası haline gelmek, müşteri ve insan kaynağını en değerli aktifi olarak kabul eden yenilikçi bir şirket olmak, yalıtım sektöründe güvenilir ve aynı kalitede hizmet sunmak, hizmet ve ürün kalitesiyle tüketicinin birinci tercihi olarak sürekliliği sağlamak.


Yalıtım sektöründe iş çeşitlerimiz, çözümlerimiz, hizmet sonrası sağladığımız güvenilirlik ve yüksek iş ahlakımız ile müşterilerin ilk tercihi olarak, çalışanlarımız ve müşterilerimiz için değer yaratan bir şirket olmak, yalıtım sektörüne yüksek standartlı, kaliteli hizmet vererek müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak, müşterilerimizin zamanına ve haklarına saygı duymak.


PVC GEOMEMBRANLAR

PVC Geomembranlar ana hammaddesi Polivinil Klorür(PVC) dür. PVC Hammaddesinin , insan sağlığına ve doğaya zarar vermeyen kurşun - ağır metaller içermeyen plastifyanlar ile uygun sıcaklıkta extruzyon ,kalıp ve kalenderleme üniteleri ile üretimi yapılır ve özel ambalajında piyasaya arz edilirler.

PVC Geomembranlar yumuşak ve kolay şekil aldığı için aşağıda kullanım yerlerini saydığımız veya yalıtım yapılması istenen tüm yapılarda kullanımı mümkün olup son derece sağlam ve uzun ömürlü yalıtım malzemesidir.Statik Delinme Mukavemetleri yüksek olduğundan dış etmenlerden kaynaklanan delinmelere ve Bitki köklerine karşı dayanıklıdır. PVC Geomembran ların Uzama ve Yırtılma katsayıları yüksektir, binaların zamanla oturma hareketlerinde ve olası çatlamalarda kolay yırtılmaz ve kaynak ek yerlerinden ayrılma yapmaz.PVC Geomembranlar Geniş En ve Uzun Rulo boyları ile hızlı ve daha risksiz yalıtım yapma imkanı sağlar. Geomembranlar Tek renkli ve çift renkli olarak genelde açık renkler kullanılarak imal edilirler Çift renkliler tercih edilmesinde fayda vardır, montaj esnasında çift renklilerde olası delinmeler çok rahat fark edilir ve tamiratı yapılır.Önemli olan bir nokta ise yapılan kaynakların sağlamlığının kontrol edilebilmesidir.Bu kontroller uygulama detaylarında açıklanmıştır.

 

Kullanım Alanları

Kara Yolları Tünel İnşaatlarında
Metro Projeleri Tünel ve İstasyon yapılarında
Konutların temel,perde ve teras yapılarında
Çatılarda
İş Merkezleri temel,perde,teraslarda
Köprülü Kavşaklarda taban,perde ve üst geçitlerde
Yer Altı Otopark inşaatlarında
Sulama Havuzlarında
Peyzaj Havuzlarında
Su Depolarında(Özel üretim Anti Bakteriyel)

Uygulama

PVC Geomembranların uygulama hava şartları +5 Cº ile +35Cº arası olmalıdır.Bu ısılar harici uygulamalarda gerek işçilik ve gerekse kaynakların emniyeti açısından risk taşıyabilir. Uygulama ekibi konusunda deneyimli ve yeterli teknik donanıma sahip olmalıdır. Uygulamaya başlamadan önce teknik ekip sahayı gezer uygulama yapılacak yüzeyleri kontrol eder. Yüzeylerde geomembranların delinme ve kesilmelerine neden olabilecek sivri uçlu taş , demir ve benzeri çıkıntılı yüzeyler düzeltilir. Kalınlıkları ve gramajları önceden belirlenmiş olan PVC Geomembranlar ve Geotekstiller uygulama sahasına taşınır.İlk önce geotekstiller serilir ve yan yana ekleri 10cm binili olacak şekilde el tipi kaynak makinaları ile her 50cm de punto şeklinde ek yapılır.Geotekstilin üzerine PVC Geomembranlar serilir.Kaynak ek yerleri 8-10cm olarak birbirine bini olacak şekilde serilir.Elektrik ile çalışan test kanallı robot kaynak cihazları ile kaynak işlemi yapılır.Robot kaynak makinesının işlem yapamayacağı yerler El tipi kaynak makine leri ile kaynak yapılır.Yapılan kaynaklar sağlamlığı 3 şekilde kontrol edilir.1-Hava Testi;Robot Kaynak cihazının kaynak yaptığı yerlerin ortasında test kanalı vardır.Bu kanalın bitim yerleri ayarlı penseler ile kapatılır ve 2 bar hava basıncı uygulanır.Hava basıncı 5 dakika kontrol edilir ve basınç düşmesi yok ise kaynak başarılı kabul edilir, bar düşmesi olur ise kaynak ek yeri kesilip tekrar kaynak işlemi yapılır ve test uygulanır.2-Sıyrılma Testi;Kaynak ek yerlerinin uçlarında kalan kenar parçalara penseler ile ayrılma kuvveti uygulanır.Uygulanan Kuvvet yaklaşık 60-70Kgf/cm² dir.Bu işlemde ayrılma olur ise kaynak ek yerleri kesilip tekrar kaynak yapılır ve bu test tekrar uygulanır. 3-Vakum Testi;El Tipi Kaynak cihazları ile yapılan kaynak yerlerinin kontrolünde yapılır.Vakum cihazının içine hava kabarcığı oluşturan sabun köpüğü konur ve vakum uygulanır.Köpüklerde hareket olupta hava kaçağı olmamalıdır.Kaynak kontrolleri yapılan yerlerin üzerine Tekrar geotekstiller serilip Membranların üzeri kapatılr.PVC Geomembranların bitim yerlerinde Baskı çıtaları ile kilitleme yapılmalıdır.İnşaat sorumluları uygulama yapılan yerlerin sağlamlığı ve güvenliği açısından gerekli tedbirleri almalıdır.

Stoklama

Özel Ambalajında sevk edilen PVC Geomembranlar uzun süre işlem görmeyecek ise ambalajından açılmadan Kapalı ortamlarda maksimum 4 sıra üst üste yatay olarak stoklanmalıdır.

PVC GEOMEMBRANLAR TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Renk: Sinyal Tabakalı (Sarı/Siyah…Gri/Siyah..Mavi/Siyah)..Sarı-Siyah-Gri-Mavi-Beyaz-Yeşil
Rulo Ölçüleri: En 2,1m .. Boy 20mt(Talep edilmesi halinde istenilen boylarda üretim yapılmaktadır)

ÖZELLİKLERSTANDARTLARBİRİMÜRETİM DEĞERLERİ
KALINLIKTS EN 1849-2mm1.0 -1,20 -1,5 -1,8 -2,0 -2,5 -3,0 ( + 0,05mm)
GENİŞLİKTS EN 1848-2m2,1 ( + 0.5cm)
UZUNLUKTS EN 1848-2m20( + 5cm) İsteğe göre artabilir
BİRİM ALAN KÜTLESİTS EN 1849-2gr/cm³1,35gr/cm³ x Kalınlık ( + %1)
DOĞRULTUDAN SAPMATS EN 1848-2mm20 mt için  10mm
GÖRÜNÜR KUSURTS EN 1850-2Kusur OlmamalıGörünür Kusur Yoktur
KOPMADA UZAMA ORANI(EN-BOY)TS EN 12311-2%≥ 250
KOPMADA ÇEKME MUKAVEMETİ(EN-BOY)TS EN 12311-2N/mm²≥17
YIRTILMA MUKAVEMETİTS EN 12310-1>250
STATİK YÜKLERE  DAYANIMTS EN 12730>25
DARBEYE KARŞI DİRENÇTS EN 12691mm>1000
KAYNAK EK YERİ DAYANIMITS EN 12317-2N/50mm>1100
YANGINA KARŞI TEPKİTS EN 13501-1E  SınıfıE Sınıfı(Alev Yürütmez)
SU GEÇİRGENLİĞİTS EN 1928 BarKalınlığa göre 5-20 Bar basınçta sızdırma yok
YAŞLANMADA SU GEÇİRİMSİZLİKTS EN 1296-1928kPa2kPa-60kPa  Su Geçirimsiz
KİMYASAL OLARAK SU GEÇİRİMSİZLİKTS EN 1847-1928Bar8Bar Basınçta geçirimsiz
SU BUHARI DAYANIMITS EN 1931µ25000 + 7000
HAVA ŞARTLARINDAN ETKİLENMETS EN 495-5-25C----   +90C  Kırılma Olmaz
BİTKİ KÖK DAYANIMITS EN 13948DayanımlıDayanımlı
BİTÜM UYUMLULUĞUTS EN 1548-1928UyumsuzBitüm ile uyumlu değildir

 

PVC GEOMEMBRAN TEKNİK ÖZELLİKLERİ (DIN STANDARTLARI)

Renk:Sinyal Tabakalı (Sarı/Siyah…Gri/Siyah..Mavi/Siyah)..Sarı-Siyah-Gri-Mavi-Beyaz-Yeşil
Rulo Ölçüleri: En 2,1m Boy 20mt(Talep halinde istenilen boylarda üretim yapılmaktadır)

ÖZELLİKİSTENEN DEĞERLERSTANDARTTEST DEĞERLERİMİZ
 Kalınlıkminimum Şartname değeriDIN 533701,0-1,2-1,5-1,8-2,0-2,5-3,0mm
 Çekme Dayanımı(Enine-Boyuna)15 N/mm² ,minimumDIN 5345516-18N/mm²
 Kopma Uzaması(Enine-Boyuna)% 250 ,minimumDIN 534550-%330
 Basınç Dayanımı  ,%20 birim uzamada2.5 N/mm² ,minimum DIN 534543.5N/mm²
 Yırtılma Yayılması Dayanımı100 N/mm ,minimumDIN 53363140N/mm
 Su Basıncı Altında Dayanım10 bar'da 10 saat süreyle geçirimsizDIN 1672613 Barda geçirimsiz
 Kaynaklı Ek'in Dayanımı13.5 N/mm² ,minimumDIN 1672614N/mm²
 Hızlı Yaşlanmadan Sonra  Boyutsal  Stabilite ± % 2 ,maksimumDIN 16726+- %1.5
80 °C'de Depolama Sırasında ve Sonrasında Malzeme  Özellikleri: DIN 16726 
a-) Genel GörünümKabarcık olmayacakKabarcık Yoktur
b-) Boyutsal Stabilite , boyuna ve enine< - % 3< %2
c-) Çekme Dayanımında Değişim, boyuna ve enine< ± % 20<+ - %15
d-) Birim Uzamada Değişim Kopmada, boyuna ve enine< ± % 20<+ - %15
e-) Katlanma,-20 °C sıcaklıktaÇatlak olmayacakÇatlak Yoktur
Asit ve/veya alkalin eriyiklerde depolandıktan sonra davranışları DIN 16726 
a-) Çekme Dayanımında Değişim, boyuna ve enine< ± % 20<+ - %15
b-) Birim Uzamada Değişim< ± % 20<+ - %15
c-) Katlanma,-20 °C sıcaklıktaÇatlak olmayacakÇatlak Yoktur
Zımbalanma Testi Sırasındaki  Davranışı750 mm yüksekliğinde zımbalanma olmayacakDIN 50014Zımbalanma yok
Su Emmemax. %1DIN 53495% 0,05

 


PVC SUTUTUCU BANTLAR

Betonarme yapıların yapım esasında Genleşme ve Daralma Derzleri yapılması kaçınılmaz bir ihtiyaçtır.Su ve diğer sıvıların yapının içinden dışarıya veya dışından yapının içine sızdırmazlığı engellemek için PVC esaslı Sututucu Bantlar kullanılmalıdır.Su riskinin olduğu veya tamamen Su yapılarının imalatında Genleşme Derzlerinden ve Daralma-İnşaat derzlerinden sızdırmalar olur bu gibi olumsuzluklara karşı beton dökümü yapmadan önce projesine uygun ve verimliliği daha iyi PVC Sututucu Bantlar kullanılmalıdır.

Kullanım Yerleri

Barajlar
Göletler
Sulama Kanalları
Su Depoları
Arıtma Tesisleri
Yüzme Havuzları

Metro İnşaatları
Tünel yapıları
Menfez İnşaatları
Yeraltı Galeri İnşaatları
Karayolları Altgeçit Yapıları
İsale Tünelleri

Sututucu Bantların Seçimi

İnşaatların projelendirme esnasında PVC Sututucu Bantlarının doğru yerde ve doğru boyutlarda seçimi önemlidir.Genleşme ,Daralma ve İnşaat Derzlerinin yerleri belirlenmeli.Aşağıda genel bilgi amaçlı hangi tip nerelerde kullanılması ile ilgili bilgiler verilmiştir.

TiplerUygulama ŞekliAçıklama
A-O-OLMerkeziGenleşme Derzlerinde,Makaslama hareketlerinde yüksek ve orta
Msu basıncı derzlerinde merkezi olarak kullanılır
B-I -VMerkeziSabit genleşmesiz Daralma ve İnşaat derlerinde  alçak ve yüksek
AKsu basıncı derzlerinde merkezi olarak kullanılır
DODöşemeDöşeme Betonları altına grobeton üstüne Genleşme derzlerinde
makaslamalarda düşük orta ve yüksek su basınçlı derzlerde
DIDöşemeİnşaat ve Daralma derzlerinde döşeme betonlarının altına grobeton
DTüstüne belirlenmiş derz noktalarına

Boyut Belirleme

Sututucu Bantların boyut belirlenmesi ile ilgili aşağıdaki tablodan faydalanıla bilir

Beton Kalınlığı(cm)Bant Genişliği(mm)Bant Kalınlığı(mm) (min)
20-40150-2004
40-50200-2505
50-60250-3005
60-70300-3506
70-80350-4007
80-100(ve 100 den büyük)400-5008

Sututucu Bantların Montajı

Döşeme Betonu Genleşme ve Daralma Derzlerinde;Bu yapılar genellikle Su Depoları,Arıtma Tesisleri ve taban betonlarda projesine uygun olarak tasarlanmış derzlerde kullanılır. Gro beton üzerine ölçüsü belirlenmiş derz noktalarına Bantların düz yerleri tabana oturacak şekilde derzin geçeceği yerin ortasına konur.Bantların kenar uçlarından zemine 50cm aralıklar ile çivi ile sabitlenebilir.Makaslama yapılan (çapraz kesen) derz kesişme yerlerinde köşe birleşim parçaları kullanılmalıdır.Bantlar birbirlerine Kaynak cihazları ile alınlardan kaynak yapılmalı,kesinlikle bindirme yapılmamalıdır.Beton döküm esnasında Sututucu Bantların olduğu yerlere daha fazla vibrasyon uygulanmalıdır.

Daralma ve İnşaat Derzlerinde;Temel beton ile perde betonu derz aralarına veya perde perde arasına düşey veya yatay olarak kullanılırlar.Burada önemli olan taban demir ve perde demirleri yapıldıktan sonra ,perde demirlerinin tam orta merkezine gelecek şekilde Sututucu yerleştirilir dik durması önemlidir.Bunun için kenarlarda bulunan deliklerden donatıya sıkı bir şekilde bağlantı yapılması önem arz etmektedir.Birbirlerine ekler kaynak cihazı ile yapılmalı asla kaynaksız ek olmamalıdır.Genleşme ve inşaat derzleri bağlantılarında köşe birleşim parçaları kullanılmalıdır. Beton döküm esnasında sututucu bantın etrafına daha fazla vibrasyon yapılmalıdır.

Genleşme Derzlerinde;Düşeyde ve yatayda kullanılacak Sututucu bantların derz yerlerinde kalıp 2 parçalı olmalıdır.1.Kademe beton dökümü öncesi Sututucu bant yerleştirilir donatı lara kenarlarda 50 cm aralıklar ile deliklerden bağlanır,Sututucu bantın yarısı 1.kademe betonda kalır diğer yarısı 2.kademe beton arasında kalır.Köşe dönüşlerde özel köşe parçaları kullanılmalıdır. Birbirlerine kaynaklar,kaynak cihazları ile yapılmalı,beton döküm esnasında vibrasyon fazla verilmeli

Köşe Birleşim Parçaları

Sututucu bantlar montaj esnasında köşe dönüşlerde,makaslamalarda,Genleşme ve daralma derzlerinin birbirleri ile kesiştiği noktalara aşağıda şekilleri görülen köşe birleşim parçaları kullanılmalıdır.

Sututucu Bantların Kaynak İşlemi

Sututucu bantlar üretim esnasında ağırlık ve boyutlarına göre 15-20-25 ve 30mt boylarda üretilirler. Montajda zayiat fazla olmaması için enfazla 30 mt boy ölçüsüne kadar istenilen ara ölçülerde imalat yapılmaktadır.Sipariş verilirken bu hususlar dikkate alınmalıdır. Uygulama montaj sırasında sututucu bantlar ek yapılması gerekecektir.Bunun için 220V ile çalışabilen 250°C ye kadar ısı işlemi yapan Kaynak Cihazları kullanılmalıdır.Sututucu bantların Uçları düzgün bir şekilde kesilir,Kaynak cihazı 200°C ye ayarlanır.Karşılıklı uçlar cihaza temas ederek erime gözlenir.Kömürleşmeye başlamadan cihaz aradan çıkartılır ve derhal eriyik uçlar birbirine kuvvetlice yapıştırılır.Soğuması için 10 dakika beklenir.Kaynak esnasında fazla yanar ve kömürleşme olur ise bu nokta kesilip kaynak tekrar yapılmalıdır. Kaynak işlemi esnasında duman çıkar,bu dumana direkt maruz kalınmamalı ,duman solunum yapılmamalı , ayrıca koruyucu eldiven ve maske kullanılmalıdır.

Stoklanması

Kapalı ortamlarda ,toz, yağ gibi materyallerden uzak olarak en fazla 5 sıra üst üste gelecek şekil de stoklanmalıdır.

PVC SUTUTUCU BANTLAR TİP VE ÖLÇÜLERİ KULLANIM YERLERİ

Kapalı ortamlarda ,toz, yağ gibi materyallerden uzak olarak en fazla 5 sıra üst üste gelecek şekil de stoklanmalıdır.

PVC SUTUTUCU BANTLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Üretimlerimiz ağaşıda ki değerlere göre yapılmaktadır.Bunlar haricinde Alman DIN Standartlarında ve Amerikan ASTM Standartlarına göre de imalatlarımız vardır.

 ÖZELLİKLERTS 3078 STANDARTÜRETİM DEĞERLERİ
DEĞERLERİ
ÇEKME -KOPMA  DAYANIMIEn az 14N/mm215-17N/mm2
KOPMA ANINDAKİ UZAMA ORANIEn az 5%240 -%300
SERTLİK 75 + 5(Shore A)75(Shore A)
BİRİM HACİM KÜTLESİ(YOĞUNLUK)1,27g/cm³ + 0,041,300g/cm³
KÜTLECE SU EMME ORANIEn fazla %1,5%0,5
KÜTLECE KÜL ORANIEn fazla % 5% 5
GÖRÜNÜŞ ve KENARLARIN DOĞRULUĞU Homojen,boşluksuz ve prüzsüz olmalı
1mt lik boyda en fazla 10mm sapmayı geçmemeli
BOYUT ÖLÇÜLERİ                                  Standartta belirlenen boyut ölçü toleranslarınıaşmamalı
YANGIN DAYANIMIAlev yürütmez  Sınıf E
SERVİS ISISI-5C°  ile  +35C°
RULO BOYLARI15m…20m…25m..30m (Talebe göre istenen boylarda)

Firma Resimleri

Firma henüz resim eklememiş.

Firma Videoları

Firma henüz video eklememiş.

Firma İlan & Ürünler

Firma Henüz İlan Eklememiş.
Firma Henüz İlan Eklememiş.

Firma Yorumları

Henüz yorum yapılmamış, ilk siz yorumlamak isterseniz aşağıda bulunan formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yazmak İstermisiniz?

İletişim Bilgileri

Harita Konum

Organize Sanayi Bölgesi 22. Cadde No:54

Kayseri / Melikgazi

Mesaj Formu

QR Code